Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Νέα σχολεία ελληνικών ιδρύει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

  • (Φωτ.: sbs.com.au)
Με στόχο όλο και περισσότερο Ελληνόπουλα να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ιδρύει τρία νέα απογευματινά σχολεία ελληνικών που αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες οικογενειών στο Σάουθ Μόρανγκ, το Νάρι Γουόρεν και το Πόιντ Κουκ.
Όπως εξήγησε στο SBS Greek, ο δρ Νίκος Ντάλας εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η αφορμή για την ίδρυση των νέων σχολείων ήταν η τελευταία απογραφή του πληθυσμού.
«Μετά την τελευταία απογραφή, κάναμε δημογραφική ανάλυση και παρατηρήσαμε ότι και οι ελληνικές οικογένειες έχουν μετακινηθεί από τις παραδοσιακές πόλεις» δήλωσε ο δρ Ντάλας, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι τα υπάρχει ελληνικά σχολεία δεν εξυπηρετούν πλέον. Η Κοινότητα απέστειλε ερωτηματολόγια στους γονείς σύμφωνα με τα οποία, η απόφασή τους να στείλουν τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο εξαρτάται από το πόσο βολική είναι η τοποθεσία του. Κατόπιν τούτου, η Εκπαιδευτική Επιτροπή έκρινε απαραίτητη την ίδρυση και νέων σχολείων σε τρεις περιοχές όπου υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα σχολικής ηλικίας. «Εξάλλου εάν δεν υπήρχαν αρκετά παιδιά, η πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από το ΔΣ» είπε ο δρ Ντάλας.
O ομογενής επιστήμονας ανακοίνωσε παράλληλα, ότι αναμένεται να εκπονηθεί διατριβή από το Τμήμα Γλωσσών και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου La Trobe, που θα ερευνά τη στάση των γονέων ως προς τη γλωσσομάθεια στην ελληνική παροικία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...