Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Δεν θα μεταφερθούν στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη τελικά δεν θα έχουν σήμερα καμία επαφή με τη Δικαιοσύνη με βάση τα όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης που νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι σήμερα θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση. Την είδηση μετέδωσε στην Ελλάδα και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, σήμερα υπήρξε όντως εξέλιξη στην υπόθεση αλλά οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν πήγαν ποτέ στο δικαστήριο. Αντίθετα, εκπρόσωπος των δικαστικών Αρχών τους επισκέφθηκε στη φυλακή, συνομίλησε μαζί τους και τους ζήτησε τους κωδικούς pin των κινητών τηλεφώνων τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν τους έδωσαν, καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα.
Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν προφυλακισμένοι αναμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...