Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τι ξέρουμε για το νέο επεισόδιο στον Έβρο και τον Τούρκο που μπήκε στην Ελλάδα

Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή Τούρκο πολίτη που πέρασε παράνομα και τρέχοντας τα ελληνικά σύνορα, από τις Καστανιές Έβρου, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.
Ο ίδιος δηλώνει «κουρδικής καταγωγής», διαθέτει διαβατήριο αλλά δεν έχει βίζα.
Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος thrakinea.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος πολίτης άρχισε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο όταν δεν τα κατάφεραν άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Ο άνδρας δεν πτοήθηκε και συνέχισε να τρέχει ακόμα κι όταν μπήκε στο ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια, Έλληνες στρατιωτικοί τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο στις Καστανιές.
Από τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα, ο άνδρας είναι 41 ετών, κουρδικής καταγωγής, τόπο μόνιμης κατοικίας έχει τα Άδανα και δηλώνει ψυκτικός-υδραυλικός στο επάγγελμα. Είναι σαφές πως την ώρα που περνούσε τα σύνορα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και για αυτό έως τώρα βρίσκεται σε προστατευόμενη φύλαξη. Οι ελληνικές Αρχές περιμένουν να συνέλθει προκειμένου να εξηγήσει γιατί έκανε ό,τι έκανε, μια κίνηση που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή δεδομένου ότι οι συμπατριώτες του για να τον σταματήσουν έριξαν αληθινά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...